Home | News | About us | About the breed | Album | Links
Wesayso King of Bloke and Bird "Nelson"
(only in Norwegian)
... er oppkalt etter Lord Nelson, eller Horatio Nelson som han egentlig het. Nelson ble født 29. september 1758, og døde 21. oktober 1805, 47 år gammel. Nelson var en britisk admiral berømt for sin innsats i Napoleonskrigene, og da spesielt slaget ved Trafalgar:

Britene var seks skip og 13.000 mann færre enn den fransk-spanske flåten, men Nelsons utradisjonelle taktikk viste seg å være en genistrek. Han beordret sine skip i to rekker, som angrep rett inn i den halvmåneformede motstanderlinjen. Nelsons skip, HMS Victory, førte an i den ene rekken. Britene var på defensiven den første timen, men tok mer og mer over da den fransk-spanske kombinasjonen ble splittet, og skipene kom helt innpå hverandre. Nelsons menn var langt mer erfarne sjøfolk, og skal ha vært mye bedre trent for nærkamp. Etter seks timer hadde Storbritannias flåte vunnet en knusende seier, uten tap av et eneste skip. Frankrike-Spania mistet 19 av sine skip. Admiral Nelson ble felt av en fransk skarpskytter, men det siste han gjorde var altså å stanse Napoleons fremmarsj. Hadde britene tapt, er det ikke umulig at de hadde snakket fransk i dag ...

Så hvorfor er hunden min oppkalt etter en admiral? Det er så enkelt som at min brors kjæreste hadde en katt som het Napoleon, og da synes min bror at Nelson var et godt navn på hunden i familien: Nelson og Napoleon: Som hund og katt :-) Og det var jo selvsagt at han måtte oppkalles etter en brite, han er jo av britisk rase. Ellers gjør det jo ikke noe om Nelson skulle leve opp til navnet sitt og vise mot og analytiske evner; ha en god porsjon britisk stahet og en ukuelig vilje selv når håpet synes ute...Motor og utholdenhet kalles det på hundespråket :-)

Nelsons stamtavlenavn, "... King of Bloke and Bird" er forøvrig ord lånt fra en annen ikke helt ukjent brite, nemlig Robbie Williams. Det er tittelen til en av låtene på Robbies siste album.